Linde Material Handling

Samarbetet med Linde MH AB startade våren 2010. Linde Material Handling har ett antal större kunder inom dagligvaruhandeln som har frysdepåer runt om i landet. Då truckarna på dessa depåer går ut och in genom fryslager får man kondens och isbildning på siktrutorna, vilket elimineras med el-uppvärmda glas.

Linde hade en annan leverantör av el-uppvärmda glas innan kontakten med CL Specialglas AB, men den lösningen höll inte måttet. Vissa glas sprack av temperaturskillnader (för hög effekt) och vid sänkning av effekten på glasen uteblev funktionen. CL Specialglas tog fram en serie Varma Glas till Lindes truckmodell 335 under hösten 2010. Sedan dess har vi levererat el-uppvämda front, tak, sido och bakrutor

till ett flertal av Lindes truckmodeller.

Glaskonstruktionen som levereras till Linde är dimensionerad för hårda påkänningar, både i form av slag/moment samt snabba temperaturväxlingar, samtidigt som glastjockleken är anpassad till originaltillverkade ramar. På så sätt behöver Linde inte anpassa montage eller ramar utefter vår glaslösning, och kan på ett enkelt sätt erbjuda sina kunder Varma Glas som ett alternativ.